BELEDİYE MECLİSİ TOPLANTISINDAN NOTLAR

BELEDİYE MECLİSİ TOPLANTISINDAN NOTLAR

BELEDİYE MECLİSİ TOPLANTISINDAN NOTLAR

Ağırlık noktası, 1987 yılı Gelir – Gider bütçelerinin teşkil ettiği toplantı, geçtiğimiz Salı günü saat 14.00’den 17.30’a kadar tam 3,5 saat sürdü, ara vermeden. Dikkat ettik, sayın Belediye Başkanı ve Belediye Meclisimizin sayın üyeleri, toplantı boyunca herhangi bir yorgunluk veya bıkkınlık belirtisi göstermediler. Yani “Fizik kondüsyon”dan tam not aldılar. Darısı Tokatspor futbolcularına.
Bu toplantıda ne dendi, ne kondu, neye karar verildi? Bunu yazmadan önce, Belediyemizin 1987 yılı bütçesinin (2) milyar 400 milyon liraya bağlandığını, hayırlı–uğurlu olsun dileklerimizle bildirelim. Bütçe bağlandıktan sonra Belediye Başkanı Hüdayi Sayıbaş şöyle konuştu: “1984 yılında görevi, ayda 12 milyonluk bordro, artı 235 milyon borçla devraldık, 10 milyon yardımla personelimizin maaş ve ücretlerini ödeyebildik. 12 milyonluk bordro bugün, 150 milyon olarak ödenecektir. O zamanlar Belediye Personeli kaçma noktasında iken, bugün personel, gerçek yerini bulmuştur. Devlet ve millete şükran borçluyuz.
(12) maddelik gündemin 1. Maddesinde “Tarifeler” ve “Kiralar” görüşüldü. Su ve otobüs tarifeleri aynen kabul edildi. 1987 yılında da (86) nın tarifeleri uygulanacak. Yani (zam) yok! Halk yararına bir tutum örneği. Açıkcası Belediyemiz, “Enflasyon” adlı canavara karşı bir masal kahramanı gibi meydan okuyor!..
Birinci madde görüşülürken ilginç bir öneri geldi Mustafa Balcı’dan…

– Mustafa Balcı (ANAP): Samsun’da su fabrikası gördüm, dere suyunu içme suyuna çeviriyor. Biz de burada üstten aşağı gelen suyu, alttan yukarı pompoyla basıyoruz. Yılda 150 milyonluk elektrik harcanıyor. Bana imkân verin, su davasını halledeyim.

– Zihni Sağlamer (SHP): Bu suyu nereden bulacağız?

– Mustafa Balcı: Göletlerden.

– Hüdayi Sayıbaş: İçme suyu üç yoldan elde edilir. 1 – Yer altı suları, 2- Kaynaksuyu (Bu da ikiye ayrılır: Göze ve Gölet) 3- Yerüstü suyu. İller Bankası’ndan uzmanlar gelmişti. Neticede pompaj yoluyla yer altından temin ediliyor. Biz de ayrıca arama yoluna gidelim.
Adnan İkikat, “Belediye – Özel İdare Birliği” kuruluşu hakkında konuştu.

– Adnan İkikat (ANAP): Belediye – Özel İdare Birliği, Özel İdare’nin hakimiyetinde. %50 hissedarı olmamıza rağmen aynı oranda söz sahibi değiliz. Birçok şeyi oraya seferber ediyoruz. Birliğin muhasebesinin Özel İdare Müdürlüğü’nden ayrılmasını öneriyorum. Orada bir müdür var, ama onun işine karışılıyor, rahat çalışamıyor.

– Hüdayi Sayıbaş: “Birlik”in bütçesi, muhasebesi, personeli ayrıdır. Özel İdare Müdürlüğü ile bir ilgisi yoktur. Etkinlik meselesi söz konusu. Beton Santralına 20 günlük sıraya giriliyor. Özel İdare 230 milyon (Belediye 75 milyon) ödedi. “Makine Parkı”nın değeri 650 milyon, Endişe etmeyiniz.
Muhalefetten DYP temsilcisi; Fikret Ağaoğlu “Bütçe”nin özüne dokundu.

– Fikret Ağaoğlu (DYP): İlgili arkadaş bilgi verdi. Komisyon Başkanı bilgi verseydi, daha iyi olurdu. Yatırım konusunda izahat yok. Yatırım yalnız 135 milyon mu? “Hayvan Pazarı”, “Mezbaha”, “Buğday Hali”, “Otogar”, bu parayla mı yapılacak? Bu bütçede yenilik yok. Hiç olmazsa 600 – 700 milyon yatırıma ayrılsaydı?

– Şükrü Gençay ise hemen cevap istiyordu, Belediye Başkanından.
Şükrü Gençay (ANAP): hemen cevap istiyorum bütçeye hayırlı – uğurlu olsun. 300 – 400 hizmetleriniz oldu. Ama ben doyumsuzum. Benim gönlümde yeni Sanayi Yolu Köprüsü, Et Kombinası, Hayvan Pazarı, Yeni Buğday Hali, Otogar, Otopark’lar yatıyor. Klasik Belediyecilik dışında, biz ana damarları canlandıralım. Bunlar ne zaman yapılacak? Otobüslere reklam alalım. Seyyar – balıkçılar hala Ali Paşa Cami önünde. Cevap bekliyorum.

17 ARALIK – SESİMİZ GAZETESİ

administrator

    Related Articles

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir