ÜNİVERSİTEMİZ VE KIZ ÖĞRENCİ YURDU

ÜNİVERSİTEMİZ VE KIZ ÖĞRENCİ YURDU

ÜNİVERSİTEMİZ VE KIZ ÖĞRENCİ YURDU

TOKAT, artık bir üniversite şehri. Bundan 10 – 15 yıl evvel, bunu ancak hayal edebilirdik. Bugün ise üniversitemizi nasıl geliştirir ve nasıl büyütürüzün hayâli ve düşüncesi içindeyiz.
Gerek kurucu Rektör Mustafa Kemal ÖZSOY, gerekse şimdiki Rektör Mümtaz Turgut TOPBAŞ yönetimleri, Gaziosmanpaşa Üniversitesi’nin yükselmesi uğrunda büyük bir özveriyle çalıştılar ve çalışıyorlar.
Takdir edilirki bir üniversitenin serpilip gelişmesi, büyüyüp yükselmesi sadece o Üniversitenin yönetimi ve sadece Devlet desteği ile olmuyor. Mutlaka vatandaşın ve yerel yönetimlerin desteğine de ihtiyaç duyuluyor.
Bir üniversitenin tam manasıyla gelişmesi için evvela uygun bir mekân (kampüs) ve akademik kadro lazım. Uygun bir mekân için, Üniversite merkezinde en az beş bin, hatta on bin dönümlük saha gerektiği gibi, bu sahaya mücavir olarak müstakbel genişleme alanlarının da bulunması arzu edilir.
G.O.P Üniversitesi’nin kampüsü, Taşlıçiftlik’te inşa halindedir. Burası, Üniversitemiz için uygun bir mekân olarak seçilmiştir. Bu kampüsün gelişmesi; burada gereken akademik binaların, araştırma merkezlerinin, kültürel ve sportif tesislerin ve öğrenci yurtlarının ahenkli bir şekilde yerleşmesine bağlıdır. Böylece öğrenci yurtlarının yeterli bir şekilde yapımı ve yer seçimleri de gündeme gelmiş oluyor. Eski Vali Mehmet ÖZGÜN zamanında 28 Katlı Kız Öğrenci Yurdu yapılması tasarlanmış, bu konuda yer seçimi maksadıyla, Yeşilırmak kenarında otogar ile İl Jandarma Alayı binası hattı arasındaki dar bir alan da zemin sondaj tetkikleri başlatılmıştı. Bunun sonucuna göre de, 28 Katlı Kız Öğrenci yurdunun burada yapılması kuvvetle muhtemel görülüyordu. Tut ki, sondaj tetkikinde zemin gayet sağlam çıktı; bu sonuç, kız yurdunun illa buraya inşa edilmesini mi gerektirirdi? Bizce değil. Bir ırmak kenarına, bir doğal havzanın göbeğine gökdelen inşa etmek ne derece uygun olurdu ki. Üstelik oradaki arsa gayet dar. Sonra niçin 28 kat? Mesela 20 kat veya 15 kat değil? Belli ki elde bir tip proje var, bu hazır projeye arsa ayarlanacaktı. Oysa ki seçilecek en uygun bir arsaya göre mimari proje üretmek gerekmez mi?
Bu konuda üniversitemiz Rektörü sayın Mümtaz Turgut TOPBAŞ’ın fikrini öğrenmek istiyoruz. Kendileri aynı zamanda Kredi ve Yurtlar Kurumu Yönetim Kurulu üyesidir.
Yeni bir Kız Öğrenci Yurdunun, ihtiyaca göre yeni yeni yurtların en güzel biçimde yapılmasını elbette isteriz. Böyle bir projeyen Valiliğimizin, İl Özel İdaresi bütçesinden destek vermesi de müsbet bir niyet.
Bütün mesele, bir kez yapılıp uzun bir zamanın ihtiyacına cevap verecek öğrenci yurdunun en ideal yerini bulmasıdır.
Bu hususta birinci derecede söz sahibi olan Sayın Rektör’ün gazetemize görüş ve düşüncesini açıklamasını bekliyoruz.
Selam, Saygı ve sevgiler.

16 MAYIS – TOKAT GAZETESİ

administrator

    Related Articles

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir