DAHA GÜZEL BİR TOKAT İÇİN BAZI ÖNERİLER (3)

DAHA GÜZEL BİR TOKAT İÇİN BAZI ÖNERİLER (3)

DAHA GÜZEL BİR TOKAT İÇİN BAZI ÖNERİLER (3)

Ali Paşa Camisi’nin Cumhuriyet Meydanı ile ilişkisinden bahsetmişken, Cami avlusunun doğu kapısından Müftülük kapısına doğru uzanan geçit bölümüne de değinmek isteriz. Bu bölüm, bir yol veya alan değil, Cami’ye ve Mahkemeönü Çarşısı’na bir geçit durumundadır. Gelin görün ki burası işportacıların işgali altındadır. Bu işgal hali, hemen avlu kapısında başlamaktadır. Öyle ki, Cami bahçesinin duvarı bile işportacıların tezgahı olmaktadır. Bu manzara ilkel bir görünümdedir. Belediye buna bir çözüm bulabilir. Mesela, Yeraltı çarşısının üzerinde bir alan tahsis edip, işportacıları buraya yerleştirebilir.
Şehrimizdeki işportacı manzaralı bununla kalmıyor. Yayaların en yoğun olduğu kaldırımlarla ve köşe başların da yine onlar. Hatta Gaziosmanpaşa Bulvarı’nın içine bile sarkıyorlar. Vel’hasıl işporta arabaları özgürlüğün tadını çıkartıyor. Keyfilik ve başıboşluk halindeki bu aşırı özgürlüğe, ne Belediye Zabıtası, ne de Trafik Polisi müdahale ediyor.
Kaldırım işgalleri, Bulvar üzerinde bile sürüyor. Bir çok dükkân ve mağaza, kaldırımları kendi tapulu yerleri gibi kullanıyor. Belediye buna bir yasak koyduydu, normal uygulanıyordu. Ama ne olduysa oldu, “Belediye yasağı üç gün sürer” deyimine hak verdirircisine birkaç gün süren kaldırım işgali yasağı tavsayıverdi ve durum eskisinden beter oldu.
Caddelerin içine kadar inmiş işportacı arabaları ve esnafın kaldırımlara yığdığı veya dizdiği çeşitli eşya görüntüleri, şehrimize bir panayır manzarası veriyor. Böylece ne oluyor? Tokat, yüzellibin nüfuslu bir kent olmaktan çıkıp, adeta on bin nüfuslu bir kasaba görüntüsüne bürünüyor.
Devamı yarın. Hoşça kalın…

31 TEMMUZ – TOKAT GAZETESİ

administrator

    Related Articles

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir