YEREL EKONOMİK GELİŞME (2)
“Yerel Ekonomik Gelişme Programı”nın temel gayesi, yerel ekonomi ve yeni işgücü yapısına uyum sağlayacak yeni iş imkânları yaratılması ile yörenin istihdam açısından kendine yeterli hale gelmesine yardımcı olmaktadır.
Bu program, ayrıca, istihdam imkanlarını artırmayı ve yerel ekonomik gelişmeye katkıda bulunarak işini kaybeden işçilerin yeni işlerde çalışmalarını hedeflemektedir.
Yerel Ekonomik Gelişme kapsamında kurulan komitelerin aracılığı ile destekleme önerilerinin geliştirilmesi öngörülmüştür.
Söz konusu programın kapsamına giren 19 yöreden biri de TOKAT’tır.
Bu konuda, Gaziosmanpaşa Üniversitesi’nin yayınladığı kitapçıktan öğrendiğimize göre; TOKAT YEG Komitesi; Vali, Belediye Başkanı, Rektör, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı, İş ve İşçi Bulma Kurumu Müdürü, Sanayi ve Ticaret İl Müdürü, DİMES Gıda Sn. AŞ. temsilcisi ile İHLAS SENA Tekstil AŞ. temsilcisinden oluşmaktadır.
TOKAT yöresi ekonomik gelişme programı, GOÜ Döner Sermaye işletmesinin uhdesinde oluşturulan bir Danışma Kurulu tarafından yürütülmektedir.
Danışma Kurulu’nun proje önerisi, ANKARA’daki Yönlendirme Kurulu’nca kabul görmüş ve diğer yörelerin önerileri arasında seçilerek TÜRKİYE ikincisi olmuştur.
Söz konusu proje önerisi, yatırım ve istihdam ağırlıklı dört çalışma konusunu içermektedir.
– KONFEKSİYON
– AĞAÇ SANAYİ
– SERACILIK
– BAĞCILIK VE ASMA
– YAPRAĞININ İŞLENMESİ
Bu çalışma konuları, aynı zamanda KOBİ (Küçük ve Orta Boy işletmeler) ölçeğinde düşünülmüştür.
Devamı yarın. Hoşça kalın…
27 AĞUSTOS – TOKAT GAZETESİ