VALİLİK ÇOCUK VE GENÇLİK KULÜBÜ

VALİLİK ÇOCUK VE GENÇLİK KULÜBÜ

VALİLİK ÇOCUK VE GENÇLİK KULÜBÜ

1997 yılının MAYIS ayında TOKAT’ta, hemen herkesin gönlünden geçen ‘çocuklarımız ve gençlerimiz iyi yetişsin’ dileğini hayata geçirecek yeni bir oluşum gündeme gelmişti. Bu oluşumun fikir ve girişim öncülüğünü yapan Adnan ŞAHİN (Özel İdare Md. Yrd.), Seyhan YILMAZ (Vakıfbank amiri) ve Yıldız GÜZEL (Öğretmen) üçlüsü, önerdikleri projenin zamanın Valisi Ayhan ÇEVİK katında onaylanması ve ardından “VALİLİK ÇOCUK VE GENÇLİK KULÜBÜ”nün doğumuyla mutlulanıp hemen kolları sıvamışlardı. Çünkü asıl iş şimdi başlıyordu.
ÇOCUK ve GENÇLİK KULÜBÜ kağıt üzerinde kurulmuştu ama, bu iş nerede ve nasıl olacaktı? Derken Kulüp için en ideal yer bulunmuştu. Valilik makamı, mülkiyeti İl Özel İdaresi’ne ait olan KÜLTÜR SİTESİ’nde Kulüp için yer tahsis etmekle en büyük desteği vermiş oldu. Kültür Sitesi’nde Kulüp için ayrılan bölüm: Kitaplık ve Etüd Salonu, Bilgisayar-Müzik-Yabancı Dil Dershaneleri şeklinde hizmete hazırlandı.
Bu salon ve dershaneler, 30’dan fazla bilgisayar, A’dan Z’ye müzik aleti (enstrüman), dikkatle seçilmiş bir yığın kitap, zeka-oyun takımları, el sanatları oyun takımları ile donatıldı.
“Çocukları ve gençleri hayata hazırlamak, kişilik gelişimlerine yardımcı olmak, sokak-arkadaş-oyun üçgenini mekân içersine taşımak, sosyal aktivite kazandırmak, okul saatleri dışında güvenilir, eğlendirici ve dinlendirici bir ortam sağlamak” gibi hedefler için organize edilen KULÜP, ailelere yaptığı çağrıyla ilk etapta (7-14 yaş grubundan) 150 çocuğa pırıl pırıl bir ortam sağlamıştı. Kulübe aidat veremeyecek durumdaki 20 çocukda kontenjandan üye yapılmıştı.
VALİLİK ÇOCUK ve GENÇLİK KULÜBÜ, TÜRKİYE’de belki de
bir ilke imza atarak, EYLÜL-1997 tarihinde, okulların açılmasıyla beraber, çocukların okul dışı zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmek üzere KÜLTÜR SİTESİ’nde fiilen hizmete giriyordu. Bu girişim ve bu hizmet, gerçekten özverili bir çabanın sonucuydu. Kulübün yönetim kadrosu tümüyle gönüllü ve karşılıksız, eğitici ve yardımcı kadro ise sembolik denecek cüz’i ücretlerle iş başı yapmışlardı.
Kulübe mal edilen demirbaş eşya büyük oranda bağış ve tahsisle sağlanmış, cari giderler ise Kulüp üyesi çocukların ödediği aidatlarla karşılanmaya çalışılmıştı. Alınan çeşitli materyal ve malzeme (Büro mefruşatı, elektrikli ısıtıcılar, oyun takımları, kitaplar vs.) bedelleri, bir kısmı nakden ödenmiş, bir kısmı da vadeli ödemeye bırakılmıştı. Kulübün şu anda 700-800 milyon lira kadar bir borcu olup, bu hiç de önemli bir rakam değildir. Çünkü Kulübün-mal varlığı, bunun en az 8-10 katıdır. İlk etapta Kulübün piyasaya olan borcunun ödenmesi, Valilik makamının ve Tokat halkının desteğine bağlıdır.
VALİLİK ÇOCUK ve GENÇLİK KULÜBÜ şu anda, ‘olmak veya olmamak’ gibi bir ikilemle varlığını sürdürmek noktasında. Sayın Valimiz Mehmet GÜNDOĞDU ve Tokat halkının ilgi ve desteğini bekler durumdadır.
Unutmayalım ki en iyi yatırım insana; çocuklara ve gençlere olan yatırımdır.
Hoşça kalın…

23 TEMMUZ TOKAT GAZETESİ

administrator

    Related Articles

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir