Milliyet –TIR” VE TOKAT… (1)

Milliyet –TIR” VE TOKAT… (1)


Milliyet –TIR” VE TOKAT… (1)

Son günlerde “MİLLİYET-TIR” ekipler halinde İL-İL TÜRKİYE’yi dolaşıyor. MİLLİYET Gazetesi zaman zaman bunu yapıyor, halkın nabzını tutuyor, yazarları vatandaşlarla yüz-yüze, bire-bir konuşarak dert dinliyor. Aldıkları izlenimler de, ertesi gün gazetenin bir sayfasında “SİZE GELİYORUZ” başlığı altında veriliyor.
22 AĞUSTOS 2003 Cuma günü Saat 13.00’de MİLLİYET ekibi bize de geldi. MİLLİYET’in devasa TIR’ı Cumhuriyet meydanında ZİRAAT BANKASI’nın hemen yan tarafında konuşlanmıştı. TOKAT Gazetesi olarak MİLLİYET yazarlarına ‘Hoşgeldiniz’ demek ve olan biteni izlemek üzere, saat 13.20’de orada hazır bulunduk.
Gazetemiz ekibi (Fatih Kılıç, Umutcan Umut ve ben) olarak MİLLİYET yazarlarıyla tanıştığımızda, TIR’ın yanıbaşındaki iki masa etrafında toplanmış hemşehrilerimiz, MİLLİYET yazarları Hasan Cemal ve Meral Tamer’le görüşüyorlardı. TIR’ın setinde ise Yavuz Baydar, Halil Özer, Mustafa Bakacak iki ayrı masada birkaç kişiyle birlikteydi. Biz Hasan Cemal’in masasına geçtik, “TOKAT’ın sorunları nedir’ diye sordu. Biz de dilimizin döndüğünce ilimizin zengin potansiyel gücünden bahsedip yatırım üretim ve pazarlama sorunlarından kısaca dem vurduk. Ufak ufak not alıyordu. Konuşmaya masa etrafındaki herkes katılıyordu. Sessiz duran olursa onu da Hasan Cemal konuşturdu.
Orada genç-yaşlı, kadın-erkek her kesimden insanımız vardı aşağı yukarı. Çiftçi, işçi, emekli, öğrenci, öğretmen, memur, din görevlisi, esnaf, sendikacı, bankacı… Ve işsizler, işini gücünü kaybetmiş olanlar… Haklı olarak en çok onlar dertliydi. Ve sonuçta bir ortak noktada herkes buluştu: ‘TOKAT’a daha fazla yatırım’ gerekiyordu, bunu başta hükümet, iş çevreleri de duysundu. Mesela vaktiyle Tokat’tan ayrılmış ve bugün İstanbul ve Bursa gibi illerde büyük iş yapan Tokatlı iş adamları biraz da Tokat’a yatırım yapamazlar mıydı?
Hasan Cemal bir ara bize dönüp ‘TOKAT’ta TURİZM nasıl?” dedi. Biz de yine kısaca ilimizin ‘TARİH-KÜLTÜR ve TARİH TURİZMİ’ne son derece yatkın olduğunu anlatmaya çalışırken, bir an gözüm değerli kültür adamı Selahattin Adıgüzel’e ilişti. Oradan geçerken dönüp bize bakmış. Tanıştırdım, söze katılmasını rica ettim. Sağolsun o da sözümüze ilaveten turistleri Tokat’ta birkaç gün tutabilmek için ne yapılması gerektiğini söyledi. Örneğin Kazova’daki KAZGÖLÜ’nün bir KUŞ CENNETİ olarak ihya edildiğinde çok ilgi çekeceğini ve ayrıca yayla turizmine de TOKAT’ın çok elverişli olduğunu vurguladı. Ve oradan ayrılmak isterken ben biraz daha kalmasını rica ettim. Bu arada Anadolu Basın Birliği Tokat Şube Başkan Mehmet Camgözoğlu masamıza geldi. Hasan Cemal’e ‘Hoşgeldiniz’ dedikten sonra ayrıldı.
Bundan sonra masamızda yine hararetli konuşmalar, yer yer de tartışmalar oldu. Yandaki Meral Tamer’in masasından da zaman zaman tartışma sesleri ve bazen de Meral Hanım efendi’nin kahkahaları yükseliyordu.

26 AĞUSTOS TOKAT GAZETESİ

administrator

    Related Articles

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir