HABERLERDEN ESİNTİLER
Vali Ayhan NASUHBEYOĞLU, “Tokat kültür ve eğitim şehri. Tarihi mirasa, kültür mirasına sahip olan ender illerden birisi. Bize düşen bir amaç etrafında toplanıp bu mirasa sahip çıkmaktır. Bu Tokat için bir sorumluluktur’’ dedi.
Sayın Valimiz çok doğru söylemiş. Şu son yıllarda şehrimizdeki birçok tarihi mimari eser, onarılarak büsbütün yok olmaktan kurtarıldı. Bu miras, atalardan bize emanet, toplumsal kültür mirası olup titizlikle korunması şarttır. Aksi takdirde ne mi oluyor? Birileri ‘ata mirası eser’ sözünü kendince yorumlayıp, korumasız ve bakımsız bir eser gördü mü, ‘bu atadan-dededen kalma mirastan bana da bir pay düşer’ deyip payını kapıp gidiyor. Nice tarihsel mirasımızın başına gelen aynıyla vakidir.
BELEDİYE hizmetlerinde nisbeten geriden kalan YAZICIOĞLU ve BEDESTENLİOĞLU semtlerinde kaldırım ve ağaçlandırma çalışmalarını gayretle sürdüren BAŞKAN Adnan ÇİÇEK, ‘Devamı gelecek çalışmalarımızla TOKAT, çiçek gibi olacak’ dedi.
Biz de inanıyoruz bu söze ve sözün sahibine. Şu kadar ki, şehrimizin her yönüyle ÇİÇEK gibi olabilmesi için; geçmiş dönemde başlanmış olan BEHZAT BULVARI, Uzun Burun-Sanayi Köprüsü arası YEŞİLIRMAK yatağı düzenlemesi ve tarihi MEYDAN semti projelerinin de sürdürülmesi yanı sıra, dünyaca ünlü TOKAT KALESİ’nin de onarılması ve çevre düzenlemesi yapılarak şanına yakışır bir duruma getirilmesi ve turizme açılmasından tutun şehrin ekonomik, sosyal, kültürel hayatına değin daha nice çalışmanın da sürdürülmesi beklenir.
Bir de şu var ki, bir şehirdeki toplam yaşam kalitesinden o şehirde yaşayan herkes kendi çapında sorumludur. Bu bilincin mayası da öncelikle çiçekler ve ağaçları korumaktır; hemşehrim unutma bunu!…
28 NİSAN TOKAT GAZETESİ