BÜNYAMİN’e JÜBİLE (1)

BÜNYAMİN’e JÜBİLE (1)

BÜNYAMİN’e JÜBİLE (1)

JÜBİLE; genellikle sanatçı ve sporcular onuru da, uzun yıllar emek verdikleri uğraşlarına veda niteliğinde, kendilerini kutlamak ve biraz da maddi destek sağlamak için düzenlenen bir nevi şenliktir.
Jübile her sanatçı veya sporcu için yapılmaz; zaten bu mümkün de değildir. Jübilesi yapılacak sporcu ve sanatçılardı; hem iş hem de özel hayatları itibariyle örnek ve övülecek biz iz bırakmış olmak, popüler ve saygın bir kişilik, mesleğine uzun yıllar boyunca adanmak vb. nitelikler arandı.
Böylesi nitelikleri olan insanların onuruna jübile yapmak; onların özveri dolu geçmişlerine karşılık bir vefa değerbilirlik jesti anlamını da taşır. Çünkü onlar, üstün bir çaba ve adanmış bir gönülle gerek bağlı olduklarını kuruma, gerekse yaşadıkları yöre ve çevreye ve seyircilerine karşı çoğunca, verdikleri hizmet ve çektikleri külfet oranında bir nimete kavuşmadıkları gibi, bir kenarda unutulup, kalmanın buruk açısını da içlerine görünmüştür.
İşte Bünyamin EŞMELER, yukarıda tanımlamasını yapmaya çalıştığımız Jübileyi çoktan hak etmiş olduğu halde, kendisini unutulmuşlar kervanına kattığımız sporculardan biridir. Oysa ki BÜNYAMİN’in hakkı, değil unutulmak, JÜBİLESİNİ yapmaktan öteye TOKATSPOR KULUBÜ’nde en iyi bir şekilde değerlendirmek olmalıydı.
Jübile teklifimizi, kendisini tanıyan ve sevenlerin de istekle onaylanacağına ve TOKATSPOR KULUBU’nün de olumlu karşılayacağına inandığımız BÜNYAMİN kimdir? Konumuz kendisine Jübile yapılmasını kapsadığı için, burada daha çok onun sporcu kişiliğini tanıtmak istiyoruz. Aslında Bünyamin Eşmeler, futbol dünyasında ve spor çevrelerinde zaten tanınan bir kişidir. Bizimkisi, unutulma çizgisinde duran eski bir yıldız futbolcunun sevinçler, umutlar ve hüzünler bezenmiş renkli ve hareketli yaşam öyküsünün den bir kesit sunmak olacaktır.
BÜNYAMİN EŞMELER, 1955 yılında TOKAT’ta doğdu. Futbola oturduğu mahalle takımında başladı. Mahalle takımları maçlarında adını duyuracak ERCAN HOCA’nın dikkatini çekti. Daha sonra yapılan seçmelerle TOKATSPOR Genç Takımı’na alındı. Aralıksız iki yıl genç takımda oynadıktan sonra, TOKATSPOR AMATÖR TAKIMI’na terfi etti, O yıllarda Bünyamin’in hayallerini süsleyen tek şey, Tokatspor’un “A-TAKIM”nda oynamaktı.
Bunun için çok çalışmak gerektiğini biliyordu. O da onu yaptı. 1974 yılında TOKATSPOR’un efsane kadrosunda “ilk onbir” de yerini almaya başladı. 1976 yılında adını Türk futbol dünyasında duyurdu ve birçok 1, lig kulüplerinden transfer teklifi aldı.
1977 yılında kabuğuna sığmayan Bünyamin, başta TRABZONSPOR olmak üzere 1. Ligdeki bütün takımların transfer listelerine girmeyi başardı. Kulübünden transfer izini çıkmadan Bünyamin’i KIRIKKALESPOR kaçırmak zorunda kaldı. TOKATSPOR Yönetimi izin vermeyince, KIRIKLALE SPOR Bünyamin’i profesyonel yaparak, o zaman ki parayla 20 bin liraya 2 yıllık anlaşma yapıldı.
O yıllarda büyük gazetelerin spor yazarları hep ondan bahsetti. Eski Milli Takım antrenörlerinden Gündüz KILIÇ, gazetelere yansıyan anketlerde Bünyamin’in sol açık mevkisinde TÜRKİYE’nin en iyisi olduğunu göstererek defalarca yazdı.
Devamı yarın… Hoşça kalın…

17 TEMMUZ TOKAT GAZETESİ

administrator

    Related Articles

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir