HABERLERDEN ESİNTİLER
“Şehrimizin bir kısım yaya kaldırımları, yayalara tamamen kapatılarak dükkânların uzantısı olarak kullanılıyor.”
Belediyemize bir önerimiz var. O kaldırımları artık yayalar kullanamadığına göre, bari bir yarışma düzenleyip kaldırımı en iyi işgal marifetini gösteren esnafa ödül verelim.
******
“Ortalama bir Türk vatandaşı yılda kitap için 40.000. – TL veriyor. Orta boy bir kitap 400.000.- Lira olduğuna göre 10 Türk’ten sadece biri yılda bir kitap alıyor.”
Ülkemizdeki müzmin enflasyonun halkımızın kitapla ilişkisini kestiği iddia ediliyor. Bizce bu iddia pek geçerli olmayabilir. Sigara ve bira için savrulan paraların yarısı dahi kitap alımına gitseydi, biz de çok okuyan toplumlar sınıfına girerdik. En iyisi “Neden Kitap Okumuyoruz” başlıklı bir kitap yazmak. Tabii okuyucu bulabilirseniz?
******
“Ruanda’daki iç savaş ve soykırımda en büyük desteğin silah ticaretiyle bu ülkeyi silahlandıran Batılı ülkelerden (başta Fransa, Belçika ve İsveç) geldiği biliniyor.”
Batılı emperyalistler şöyle çalışıyor. Bir ellerinde SİLAH, öbür ellerinde NOBEL Barış Ödülü. Üçüncü dünya ülkeleri de hep aynı tuzağa düşmekten kurtulamıyor.
******
“7 km.lik Tokat Çevre Yolu, bu hızla giderse 10 yılda ancak bitecek.”
Turhal Belediye Başkanı Duran Evren, Turhal’da 2 yılda 65 km. asfalt yol yapmış. En iyisi mi biz bu çevre yolunu Başkan Duran Evren’e havale edelim. İşi bitiversin.
19 KASIM – TOKAT GAZETESİ