ŞEHRİMİZDE KAÇAK ET KESİMİ VE SATIŞI ÖNLENEMİYOR
Son yıllarda kasaplık mesleği şehrimizde çok iyi gelişmeler göstermektedir. Artık ilkel kasaplık kalkmış, modern kasaplık oturmaktadır.
Buna rağmen kasap olmayan kesimciler, kaçak et satışını alenen, sergi açarak sepet taşıyarak yaptıkları, bunların kesim yaptıkları yerlerin de adeta mezbaha gibi çalıştığı görülmektedir. Bu gibi yerlerin Belediyece tesbit edilmesi zor bir iş olmasa gerek.
– Kaçak etin zararları:
– Hasta hayvanlar kesilebilir.
– Hırsızlık hayvan olabilir.
– Harç- vergi ve kesim ücreti kaçağı olur.
– Kesim artıkları, bulaşıcı hayvan hastalıklarını yaygınlaştırır.
– Kaçak etlerin açık sergilerde mikrop ve toz-toprak arasında elden ele dolaşmasıyla sorunlar çoktur.
Anlaşılacağı gibi, kaçak et kesimi ve satışının, halk sağlığını olumsuz yönde etkilediğine kuşku yoktur. Ayrıca gerek Belediye’nin, gerekse Maliye’nin vergi, harç, ücret kayıpları olmaktadır.
Şehrimizdeki kaçak et kesimi ve satışının önlenebilmesi için: başta Belediye olmak üzere, İl Sağlık Müdürlüğü’nün, Maliye’nin ve Kasaplar Derneği’nin gereken işlem ve önlemleri daha etkin bir şekilde uygulamaları istenmektedir.
Hoşça kalın…
27 ŞUBAT – TOKAT GAZETESİ