TOKAT KÜLTÜR FESTİVALİNDEN NOTLAR (3)

TOKAT KÜLTÜR FESTİVALİNDEN NOTLAR (3)

TOKAT KÜLTÜR FESTİVALİNDEN NOTLAR (3)

Festivalin 3. Ve 4. günlerinde halkımızın ilgisinin gitgide arttığı görülüyor. Sergileri gezenler, konser ve tiyatro izleyenler günden güne, saatten saate değişiyor. Dün akşam saatlerinde Taşhan’daki “Gıda ve Sanayi Ürünleri” sergilerini bir kez daha gezdik. Taşhan, dün akşam saatlerinde cıvıl cıvıldı. Aslında Taşhan: festivale yer olarak dörtte bir kapasiteyle katıldı. Sanayicilerin katılımı daha çok olsaydı, kapasiteyi artırmak da düşünülürdü.
“Sanayi ürünleri” sergisine özel sektör olarak sadece Yazmacı esnafı, DİMES, KONEKTAŞ, KURTULUŞ Değirmencilik şirketleriyle, TEKNİK – İŞ Hami İkiz, ayrı ayrı birer sergen (reyon) düzenlemişken, Tokat Sanayi Şirketinin başta zirai alet ve makinaları imalatçı firmalarından yalnızca üç tanesi AYYILDIZ ŞAHİN VE ŞİRİN firmaları, birkaç parça patoz ve vagonla katılmakla yetinmişlerdi. Yine özel sektör olarak Derya Giyim atölyesi, Afganlılar’ın Kral Deri giyim Firması, ayrıca daha önce birer satır haber geçtiğimiz TÜRKİYE Gazetesi birer sergen açarak katıldılar.
TOKAT YAZMACILAR SERGENİ
Yazmacılık, Tokat’ın en eski geleneksel el sanatı. İşte yazmacı esnafımız bu sanatın en güzel örneklerini sunuyor.
Taşhandaki sergiye katılmış olan, kamu kuruluşlarını da yine daha önceki haberimizde birer satırla ayrı ayrı ismen verip, sütun darlığı nedeniyle hepsini bir paragrafa toplayıp, gezdik – gördük şeklinde bağlamıştık. Oysa ki onların her birini, ayrı ayrı makaleler halinde anlatmak gereklidir.
TOKAT HALICILIK OKULU: Tokat Halk Eğitim Merkezi Bedensel Özürlüler Beceri Kazandırma ve İpek Halı Dokuma Kursları: ESGEM (El ve Ev Sanatları Geliştirme Merkezi), Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Döner Sermaye İşletmesi festivale tam manasıyla katılarak Taşhan’daki sergide kendilerini gösterdiler.
ERBAA İSTİHDAMI GELİŞTİRME MERKEZİ (ERBİM)den ayrıca bahsetmek gerek. Erbaa Kaymakamı A. Haydar ÖNER’in öncülüğünde el sanatları ürünlerini ( Her ev bir atelye espirisiyle) üretmek ve pazarlamak esasına dayanan bir organizasyon. ERBİM’in sergeni, Taşhan’daki serginin en canlı köşelerinden biri. Hem de harıl harıl satış yapıyor.
Taşhan’da sergen açan kamu kuruluşlarından İl Tarım Müdürlüğü’nün doğrudan göze hitap ederek uygulamasını gösterdiği “İpekböcekçiliği” projesi Valimiz Recep Yazıcıoğlu’nun merhum Vasfi Diren’le birlikte başlattığı bu proje, artık meyvesini verir duruma gelmiştir. İl Tarım Müdürlüğümüz bu işe ciddi bir şekilde sarılarak, halka mal etmek çabasındadır. Bilindiği üzere ipekböceği, 28 -30 günlük, kısa bir sürede koza verip, kolay, zevkli, kazançlı bir iş kolu oluşturmaktadır. Köylü-kentli, işçi, öğrenci, emekli her kesimden, her yaştan insanın yapabileceği bir iş kolu. İpekböcekçiliği sergeni de çok ilgi çeken bir köşesi oldu Taşhandaki serginin..
Dr. Nurettin İMRE’nin Sergisi:
Gazeteci dostumuz Dr. Nurettin İMRE, bundan bir-iki yıl önce Gençlik Merkezinde sunduğu “Fotoğraflarla Eski Tokat Evleri” sergisini, bu kez festival vesilesiyle Taşhan’da açtı. Bizzat kendinin çektiği belgesel bir değer taşıyan fotoğraflar, renkli, 30×40 ebadında büyütülmüş resimler ilgi ve beğeniyle izleniyor.
Uğur ŞAHİN- ERTAN GÜVERİ Sergisi:
Tokat camilerinin tamamını (eski ve yeni) olarak renkli fotoğraflarla tespit eden belgesel bir çalışma olmakla dikkati çekiyor.
Endüstri Meslek Lisesinin Sergisi:
Yine Taşhan’da ayrı bir reyon içinde E. Meslek Lisesi öğrencilerinin marangozluk, torna- tesviye ve elektronik bölümlerinde ürettikleri çeşitli ürünler sergilenmiş. Bilgi ve becerilerin ürünleri…

30 HAZİRAN – SESİMİZ GAZETESİ

administrator

    Related Articles

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir