TOKAT KÜLTÜR VE SANAT VAKFIN’DAN BİR SANAT SUNUMU
Hani bir tohum düşer de toprağa güneşi bekler, bir gül tomurcuğu açar da bülbüle özlem duyar, el değmemiş kar suları bir dağ kuytusunda birikir de bir gün pınar olur ya… İşte bunlar gibi varlık için doğmaya en uygun ortamı ve an’ı bekleyen, o an gelince de yaratacakları güzellikleri toplumla paylaşmak isteyen insanlar vardır.
Tıpkı, 31 MAYIS 2005 Salı akşamı 26 HAZİRAN ATATÜRK KÜL-
TÜR SARAYINDA Tokatlılara “İşte bizim türkülerimiz” diyen TOKAT ili KÜLTÜR ve SANAT VAKFI bünyesinde filizlenmiş TÜRK HALK MÜZİĞİ TOPLULUĞU’nu oluşturan güzel insanlar gibi…
O gün türkü dostlarına, TÜRK’ün engin ve zengin geçmişinden süzülen sevda, hasret, ayrılık, kavuşma, sevinç, hüzün, gözyaşı ve umut yüklü ezgileri sunmakla mutlu olup mutluluk veren insanları, bundan 3-5 ay önce buluşturan ve bu kısa zamanda onları konser verebilecek bir kıvama getiren TOKAT KÜLTÜR ve SANAT VAKFI, EYLÜL-2004 tarihinde gönüllü hizmet ehli 80 TOKATLI’nın birlikteliğiyle doğmuş ve 26 Haziran ATATÜRK KÜLTÜR SARAYI’nda işe başlamıştı.
VALİ olma sıfatını bir yana koyup sade bir gönülleri ve sanat tutkunu kimliğini öne çıkaran Ayhan NASUH-BEYOĞLU’nun öncülüğünde 80 kişilik MÜTEVELLİ HEYETİYLE, eskiden var olan temeli üzerinde ismini güncelleyen ve atılım yapan TOKAT KÜLTÜR VE SANAT VAKFI; Selahattin ADIGÜZEL, Erkan KAPICIOĞLU, Hasan ERDEM, M. ALİ CİNLİOĞLU gibi kültür-sanat alanında birikimleri olan kişilerin gönüllü çabaları ve yetkin hocaların enstrüman kurslarıyla, koro ve solo çalışmalarıyla kısa zamanda TÜRK HALK MÜZİĞİ, TÜRK SANAT MÜZİĞİ toplulukları konser verecek, HALK OYUNLARI ekipleri de gösteri sunacak düzeye gelmiştir.
Bu başarıyı yürekten alkışlıyoruz. TOKAT KÜLTÜR VE SANAT VAKFI’na geçmişten geleceğe upuzun bir ömür diliyoruz.
Salı gecesi KÜLTÜR SARAYI Salonunu dolduran türküsever Tokatlıların coşkulu alkışlarını hak eden Şef Ozan ÇEKİÇ yönetimindeki TÜRK HALK MÜZİĞİ TOPLULUĞU korosunu oluşturan, çoğunluğu öğretmen 20 kişi (14 bayan + 6 erkek)’nin (10)’u VAKIFBANK NAMIK KEMAL İLKÖĞRETİM OKULU Öğretmenleri, (1)i GÜLBAHAR HATUN İ.Ö.OKULU Öğretmeni ve bir öğrencisi, geri kalan (8)’i GOP ÜNİVERSİTESİ Öğrencisi; (7) kişilik SAZ HEYETİ’nde (1) kişi 26 HAZİRAN İ.Ö. OKULU Öğretmeni, (6)si çeşitli meslekten müzik erbabı olarak, Koro’dan (4) bayan (3) erkek de koro eşliğinde solo yaparak aldılar.
KORO ve SOLO olarak TÜRKİYE’mizin her yöresinden türküler söylendi, finalinde “HEY ONBEŞLİ ONBEŞLİ” Tokat türküsüyle konser sona erdi. Böylece türkülerimizin bizi ulusça birleştiren özelliği de vurgulanmış oldu.
Hepsini can-ı gönülden kutluyoruz. TOKAT KÜLTÜR VE SANAT VAKFI’nın yeni etkinliklerini (sanat sunumlarını) özlemle bekleyeceğiz.
3 HAZİRAN TOKAT GAZETESİ