TOKAT’IN ÖN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR? (1)

TOKAT’IN ÖN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR? (1)

TOKAT’IN ÖN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR? (1)

Sizlerle şu anda bir anket yapsak ve desek ki; Tokat’ın en önemli sorunu nedir? En başta gelen meselesi, en acil işi ne olabilir? Şöyle bir yoklayalım sorunlarımızı isterseniz… “İşsizlik” başta gelen bir sorundur kuşkusuz… “Orman meselesi”, hayati bir dava olarak karşımızda duran büyük bir sorun… Hem öylesine bir sorun ki, Tokat’ın o vaktiyle zengin orman yörelerinden (Yandım, yanıyorum… bittim, bitiyorum…) diye kopan bir çığlık gibi! Şehir İmar Planı, Çevreyolu, Trafik Lambaları, Çocuk Bahçesi, Behzat Deresi vb. öteki sorunlarımız… Tarihi Eserlerimiz bir başka sorun… Şehrin temizliği, işgal altındaki kaldırımlar, barometre misali fiatlar ve daha niceleri…
Sorunlarla yüklü ihtiyar dünyamız gibi, ülkemizde de, ilimizde de çeşit çeşit sorunlar olacak elbette. Çünkü olmamasının mümkünü yok. İnsana düşen de; o çeşit çeşit sorunları yenmek, o nice dertlerle başedebilmek için uğraşmak, mücadele etmek… Dünyamızın ve hayatın dinamiğinde daimi bir mücadele var… Çünkü hayat, bir savaştır, bir çarpışmadır…
Bu yazının da biri sorunu var: “Tokat’ımızın en önemli sorunu nedir?” Bunu çıkartmak için ortaya, (Bir anket yapsak) diyerek başlamıştık ya söze… Siz de ankete katıldınız bile… Anket cevaplarını da topladık bir yandan… Ve sonuç çıktı ortaya: “Tokat’ın en önemli sorunu, “Tokat Organize Sanayi Bölgesi” dir.
Niçin “Organize Sanayi Bölgesi”
Çünkü; kalkınma ve gelişmenin eksenini döndürecek dinamodur, sanayileşmek… Sanayileşmenin ise bir takım ön koşulları var, ön koşulların en başında ise bir “Organize Sanayi Bölgesi”ne sahip olabilme davası geliyor. Bugün Tokat, bir Organize Sanayi Bölgesine sahiptir. Buna 10 yıllık bir mücadelenin sonunda sahip olmuştur.
Tokat Organize Sanayi Bölgesi, Derbent boğazından Taşlıçiftliğe kadar uzanan 5000 dönümlük bir sahayı kaplamaktadır. Bu sahada; sanayi tesislerini, fabrikaları kurabilmek için evvela alt yapı dediğimiz yol, kanalizasyon, su şebekesi, daha sonra da elektrik, haberleşme donatımları gibi tesisleri yapmak lazımdır. Bu muazzam sahada, alt yapı tesislerini ve teknik donatımlarını yapmak öyle kolay değil… Üstün bir liderlik, iyi bir ekip çalışması, sıkı bir takip, zamanında yetişen para, dört dörtlük proje, gelişmiş teknoloji isteyen işler…
İşte bu altyapı işlerini bitirdiniz mi? Seyredin siz artık… Yerden mantar gibi bitecek fabrikaları… Bu bir hayal değil ümit de değil. Sadece bir gerçek…

26 EYLÜL – SESİMİZ GAZETESİ

administrator

    Related Articles

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir